Tarihçemiz

Dünden Bugüne Okulumuz


 

      Okulumuz Bayburt merkezde güzide yerleşim birimlerinden biri olan Mehmet Çelebi mahallesinde bulunmaktadır. Konum olarak Bayburt Kalesi ile Tarihi Saat kulesi arasında yer almaktadır.

       1944 yılında Şükrü ALTAN müdürlüğünde ilkokul olarak faaliyete başlayan okulumuz 1996 – 97 öğretim yılına kadar ilkokul olarak hizmet vermiş olup sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitimle beraber ilköğretim okulu olarak eğitim öğretim hizmetlerini sürdürmektedir.

       1998–99 öğretim yılında fiziki imkanlarının yetersizliği sonucunda okulumuz ön bahçesine altı derslikli bir ek bina yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

      1944 tarihinden itibaren okulumuzda sırasıyla Şükrü ALTAN, Tevfik KALKAN(M.V.), Kemal GÜNEY, Celal ÖZER(M.V.), Ali Osman AKBULUT, Yavuz ÇORUH, Hanefi KOÇYİĞİT, Ernail ADIGÜZEL, Mehmet BİRİNCİ (M.V.), Rüştü ŞEN, Yusuf BAYBURTLU, Mustafa KAHRAMAN müdürlük yapmışlardır. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılından itibaren müdürlük görevi Enver DAĞTEKİN tarafından yürütülmektedir.

 

      2012-2013 öğretim yılından itibaren tekrar ilkokula dönüştürülen Şair Zihni İlkokulu olarak hizmet vermeye devap etmekte olup  1 müdür, 1 müdür yardımcıs, 1 branş öğretmeni, 8 sınıf öğretmeni 2 okul öncesi öğretmeni ile 95’ü erkek 72’ü kız öğrenci olmak üzere toplamda 167 öğrenciye eğitim verilmektedir. Ayrıca Okulumuz bünyesinde fiziki imkânlar olarak  1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası, 1 zeka oyunları sınıfı, 1 kütüphane ve 13 derslik mevcuttur.








Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi